Logo Contrast Europe

 

 

Verkoop en logistiek Nederland
Doornveld 114, bus 2
B-1731 Zellik
België
Contact

Verkoop en logistiek België
Doornveld 114, bus 2
B-1731 Zellik
België
Contact

 

Bleachingmethode

Iedereen heeft in basis een stralend witte lach. Maar ons consumptiegedrag zorgt ervoor dat onze tanden langzaam maar zeker meer geel worden. Koffie, thee, sigaretten en wijn zijn de bekende voorbeelden. Het is volkomen normaal dat uw tanden verkleuren. Het gebeurt - zij het in meer en mindere mate - bij iedereen. Hoe natuurlijk het verschijnsel ook is, u hoeft daar geen genoegen mee te nemen. Witte tanden zijn nu ook bereikbaar voor u!

De technologie het mogelijk maakt om witte tanden blijvend te houden is de veilige ContrastEurope methode. Tanden bleken met deze methode is zó geavanceerd en effectief, dat stralend witte tanden voor u op zeer eenvoudige wijze kunnen worden gerealiseerd. Het enige dat u nodig heeft voor een gebit dat negen tinten witter is dan uw huidige kleur, is één behandeling van één uur bij uw tandarts. Een optimaal resultaat bij een minimale inspanning dus!

Waarom tanden bleken met de veilige ContrastEurope?

Er zijn diverse aanbieders van bleekbehandelingen -en producten op de markt. Bij het maken van een keuze dient u goed op te letten dat de aanbieders geen gel gebruiken met meer dan 6 % waterstofperoxide en dat altijd een gediplomeerd mondhygiënist of tandarts de behandeling uitvoert. Iedere tandarts is gespecialiseerd in "in-office teeth whitening" met de veilige ContrastEurope methode. Dit houdt in, dat de behandeling ter plaatse bij uw tandarts wordt uitgevoerd. De basis van de behandeling is een gel die maximaal 6% waterstofperoxide bevat, deze gel wordt vervolgens geactiveerd door een lamp. Omdat er nogal wat verschillende methodes zijn om uw tanden te bleken , hebben wij de verschillen tussen de voornaamste behandelingen voor u in kaart gebracht. De methodes die vergeleken worden zijn : ContrastEurope (Amerikaans), Remedent (Belgisch/Amerikaans), Lumalite (Amerikaans), WhiterImage(Amerikaans),WhiteSmile(Duitsland) en Easywhite (Duits). Uit onderstaand schema komt naar voren dat met ContrastEurope het hoogste resultaat behaald wordt. 

Voordat wij in augustus 1980 zijn gestart met het op de markt brengen van een bleachinggel, hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de verschillende methoden op het gebied van tanden bleken. Daarbij vielen enkele zaken duidelijk op. De resultaten waren er vaak niet (in 40% van de gevallen) of zeer beperkt. Er wordt gebleekt door niet professionele uitvoerders en was daardoor de voorlichting en afwerking niet altijd perfect en veilig.Verder waren de resultaten niet consistent. Vandaar dat wij gekozen hebben voor de veilige ContrastEurope methode. Dit in tegenstelling tot de andere methodes.Ook bevat de gel bij de ContrastEurope methode een significant lager percentage waterstofperoxide (6%) dan de andere methodes. In de tandheelkunde worden percentages van maximaal 6% als veilig beschouwd. Een hoger percentage mag niet meer worden gebruikt sedert 1 november 2012.

Samenvattend kunnen wij zeggen dat tanden bleken met de veilige ContrastEurope methode:

  • Snel, veilig en doeltreffend werkt 
  • U slechts in één uur wittere tanden heeft 
  • Een relatief laag percentage waterstofperoxide bevat 
  • De methode is gebaseerd op  uitgebreide research- en veiligheidsstudies. 
  • Tanden, daadwerkelijk, gemiddeld 6 tot negen tinten witter maakt 

 

Kortom: Een optimaal resultaat, bij een minimale inspanning!!

Is de behandeling wel veilig?

Bent U bang dat een whitening-behandeling met ContrastEurope bleekgel nadelige effecten heeft op uw gebit? Dit is niet nodig, want als uw tandarts een bleachingbehandeling doet ,  is deze gegarandeerd veilig. We zullen U uitleggen waarom.

Het bleken van tanden wordt al meer dan 100 jaar, op ongeveer dezelfde manier gedaan. De enige manier om uw tanden witter te krijgen is de verkleuringen uit je tanden te halen die daar van buitenaf in zijn gekomen door bijvoorbeeld eten, drinken en soms ook roken.

Als U uw tanden door de tandarts laat bleken, dan maakt hij bij deze behandeling uw tanden maximaal witter, zonder daarbij de structuur van uw tanden te veranderen. Tijdens een behandeling vinden minimale tijdelijke effecten plaats die zoals men dat noemt “klinisch verwaarloosbaar” zijn. Dit wil zeggen dat veel dingen die U dagelijks eet en drinkt een groter effect op uw tanden hebben, dan wanneer U bij ons een whitening-behandeling ondergaat.

 

De effecten op je tanden na een whitening-behandeling zijn de volgende :

  • Er vindt tijdens een behandeling een minimale “demineralisatie” van het tandglazuur plaats, maar dit effect is zo klein dat  het speeksel (dat ook mineralen bevat) en de fluoride die in  onze whitening-gel zit,  binnen korte tijd het tandglazuur weer volledig remineraliseert. Binnen 24 uur is de mineralisatie van het tandglazuur weer exact hetzelfde als dat voor de behandeling.
  • Verder vindt er een minimale verandering plaats in de calcium/fosfaat-verhouding van het tandglazuur. Ter vergelijking, deze verandering is maar 1/6 van effect dat U hebt na het drinken van een glas cola (1µg/mm²). Ook dit effect is “klinisch verwaarloosbaar” en herstelt zich vanzelf binnen enkele uren.
  • De hardheid van het glazuur is het belangrijkste. Hier verandert helemaal niets door de behandeling. Deze blijft exact hetzelfde doordat wij uitsluitend met materialen werken waarvan de PH-neutraal (PH 7) is.

Dit zijn gegarandeerd de enige effecten op uw tanden als U bij de tandarts uw  tanden laat bleken met ContrastEurope bleaching producten. U kunt er dus zeker van zijn dat uw gebit in precies dezelfde staat blijft als voorheen. De kans op gaatjes wordt niet groter, ook gaan uw tanden niet sneller verkleuren dan voorheen de behandeling. De structuur van uw tanden blijft exact hetzelfde, ook op langere termijn.

Ook heeft de whitening-behandeling geen enkel nadelig effect op vullingen, kronen of andere restauraties. Wel worden deze niet gebleekt omdat het geen natuurproduct is zoals uw eigen tanden.

Bovendien, tanden die worden opgeschoond van alle verkleuringen door de jaren heen, is uit onderzoek gebleken, dat de 4 meest schadelijke bacteriën in de mond die onder anderen cariës veroorzaken, ook worden afgebroken door deze bleachbehandeling. Onze whitening-behandeling heeft dus op deze manier zelfs een licht positief effect op de gezondheid van uw gebit.

Alle materialen waarmee wij werken zijn onschadelijk voor uw tanden en veilig voor de rest van uw lichaam. Zo zijn onze materialen niet giftig en komt er alleen zuurstof en water vrij bij een behandeling. Dit zijn enkel lichaamseigen stoffen.

Gevoeligheid tijdens of na de behandeling kunnen we niet helemaal uitsluiten. Dit doen we door te werken met materialen die gevoeligheid tegengaan. Daarnaast zorgen we ervoor dat we tijdens de behandeling het tandvlees en eventueel blootliggende tandhalzen uitermate nauwkeurig afdekken met een beschermlaagje, een zogenaamde “fastdam”. Hierdoor weet U zeker dat U geen last zult krijgen van bijvoorbeeld irritatie aan het tandvlees of gevoeligheid aan de tandhalzen.

Bij de tandarts beseft men heel goed dat het mooier maken van het gebit vooral  leuk moet zijn en U hier later zeker geen spijt van krijgt. Want wie wil er nu een wit maar ongezond gebit? Daarom  nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor een veilige behandeling waarvan U zowel op korte als op lange termijn geen enkel nadelig effect zult ondervinden.

Heb U na het lezen van deze folder nog vragen over de veiligheid bij een whitening-behandeling met het veilige ContrastEurope bleachinggel, de tandarts beantwoord gaarne al je vragen.